Over mij

Céline Snauwaert Fotografie

Ik ben Céline

Vrouw, dochter, meter, zus, vriendin, plusmoeder en nog zoveel meer. Ik woon in Assebroek net buiten Brugge, samen met mijn vriend, en parttime plusdochter, hond & 2 katten.

Als kind ben ik beginnen te fotograferen met de toen nog analoge camera van mijn papa, je weet wel met nog van die fotorolletjes. Foto’s nemen in de tuin met verschillende instellingen en dan in mijn schriftje de foto’s plakken met de juiste instellingen erbij zodat ik duidelijk de verschillen kon zien per foto.

Ik heb een passie voor zwart-wit beelden.

Later ben ik over de jaren heen fotolessen beginnen nemen en volg ik nog steeds workshops bij diverse fotografen om ook zo op de hoogte te blijven van de nieuwigheden binnen fotografie.

Tijdens het fotograferen ben ik constant op zoek naar beelden die rust, evenwicht en harmonie tonen. Voor mij is het belangrijk dat een foto ‘klopt’.

Mijn bedoeling ligt er voornamelijk in om met mijn foto’s een gevoel, een emotie te kunnen losmaken. Dit zowel in mijn natuur-, life style als in mijn koesterreportages.

Nog meer Céline

Verder ben ik gek op lekker eten, de serie Friends en wandelen in de natuur. Ik word instant blij wanneer ik muziek van Barry White hoor (ja echt wel) en ooit wil ik nog pianoles volgen. Vaak word ik omschreven als toegewijd, eerlijk, spontaan, energievol en ook wel slordig en onzeker. Wil je mij beter leren kennen of wil je bekijken wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Koesterfotografie

In 2019 heb ik beslist om mij te specialiseren in koesterfotografie. Mensen vragen mij geregeld hoe ik erbij ben gekomen om dit soort fotografie te gaan doen.

Ik heb nooit een kinderwens gehad maar zo rond mijn 28ste jaar, begon het moedergevoel op te borrelen. Kinderen krijgen lijkt vanzelfsprekend, maar 10 jaar later heb ik afscheid moeten nemen van een toekomst die ik zelf anders had gezien. Want ik wilde moeder worden en ik werd het niet. Wat word ik dan wel? Welke toekomst is er nog? En wat wil ik nalaten?

Koesterfotografie

Herinneringen

Ik ervaar heel sterk het gevoel dat ik iets persoonlijks wil achterlaten. Iets wat me intens blij kan maken, en ook waar ik intens verdrietig van kan worden. Ik voel mij het best in een omgeving waar ik niet alleen snelle, vluchtige contacten heb, maar waarin ik mij vooral duurzaam kan verbinden.

Daarom ben ik absoluut ook voorstander om herinneringen vast te laten leggen in een (koester)album. Hiervoor werk ik samen met een albumleverancier die kwalitatief professionele en mooie albums maakt.

Foto credits Team Sander

Team Sander

Eind juli 2020 stierf Sander aan een hersentumor. In de laatste maanden was er heel weinig dat de familie nog samen met hem kon doen. Wandelen lukte nog. Die wandelingen waren heel belangrijk, voor hem en ook voor de familie. Om de herinneringen aan Sander te koesteren en levendig te houden organiseert de familie voor het 2de jaar op rij een wandeltocht, met acties gekoppeld aan een goed doel.

Vorig jaar werd het bedrag van 25.000€ opgehaald en geschonken aan de Palliatieve Zorgeenheid De Vlinder.

2022

Dit jaar wil de familie met het opgehaalde bedrag koesterfotoreportages aanbieden voor gezinnen die omwille van een levensbedreigende ziekte afscheid zullen moeten nemen van een dierbare.

Hou alvast 10 september 22 vast en wandel mee, met Sander en met iedereen die strijdt tegen ziekte. De wandeltocht zal doorgaan in Oostkamp en nadien zal er een gezamenlijke afsluiting zijn door samen te klinken en gezellig iets te eten.